Chirurg medzi ľuďmi (Čelovek sredi ľudej) - Uglov, Fiodor Grigorievič: 1904-; Strelková, Katarína: 1944-; Salamon, Zoltán: 1938- (Bratislava Obzor, 1982)
V centre pozornosti románu sú predovšetkým všedné aj výnimočné prípady na klinikách, v lekárskej praxi, ale aj v rodinách a vôbec v ľudskej spoločnosti, kde sa rozhoduje o pravde či nepravde, statočnosti či zbabelosti, sebaobetavosti či egoizme, teda o morálnych hodnotách súčasného človeka.
Ilustr. na tit. liste. Spoluvyd. SÚV ZČSSP v Bratislave.
Keywords: romány autorské; spoločenské romány; profesijné romány; lekárske prostredie; rodinné prostredie; próza; Uglov, Fiodor Grigorievič (ruský chirurg, univerzitný profesor, spisovateľ. * 1904 Rusko -); Salamon, Zoltán (slovenský akademický maliar, výtvarník, gragik, ilustrátor. * 1938 Bratislava, Slovensko -); ruská literatúra - texty