Chirurgovo srdce : (Serdce chirurga) - Uglov, Fiodor Grigorievič: 1904- (Máj, 1985)
Všetko, čo je v tejto knihe sa skutočne stalo. Autor len sem-tam z taktu pomenil mená. Pri písaní čerpal z podrobných záznamov o pacientoch, ktorých operoval.Kniha nie je odborným vedeckým pojednávaním, ale rozprávaním o chirurgovej práci.