Chirurgovo srdce (Serdce chirurga) - Uglov, Fiodor Grigorievič: 1904-; Strelková, Katarína: 1944-; Michalač, Jozef: 1944- (Obzor Bratislava, 1985)
Všetko, čo je v tejto knihe sa skutočne stalo. Autor len sem-tam z taktu pomenil mená. Pri písaní čerpal z podrobných záznamov o pacientoch, ktorých operoval.Kniha nie je odborným vedeckým pojednávaním, ale rozprávaním o chirurgovej práci.
Vysvetlívky.
Keywords: životopisné romány; autobiografické romány; profesijné romány; lekárske prostredie; slávni pacienti; osobnosti lekárske; spomienkové zápisky; skutočné príbehy; próza; ruská literatúra - texty; Uglov, Fiodor Grigorievič (ruský chirurg, univerzitný profesor, spisovateľ. * 1904 Rusko -)