Slováci vo svete 2 - Bielik, František: 1928-; kolektív autorov (Teória a výskum, 1980)
Monografia slovenského historika, zaoberajúceho sa životom Slovákov vo svete a dejinami vysťahovalectva nášho národa, v tejto knihe v ôsmich kapitolách zachytáva príčiny, priebeh a dôsledky vysťahovalectva...