Noci v Rodanthe : (Nights in Rodanthe) - Sparks, Nicholas: 1965- (Ottovo nakladatelství, 2002)
Pravú lásku možno zažiť v hocijakom veku, na akomkoľvek mieste a často vo chvíli, keď to najmenej čakáme. Adrienne Willisovej na toto poznanie stačil jediný víkend. Keď ju priateľka požiada, aby sa v čase jej neprítomnosti postarala o chod penziónu, Adrienne neváha a odchádza do malého pobrežného mestečka Rodanthe v Severnej Karolíne. Verí, že práve tu nájde pokoj, ktorý tak nevyhnutne potrebuje na to, aby prehodnotila svoj doterajší život. K pobrežiu sa však blíži nebezpečná búrka a v penzióne sa práve v tom čase ubytuje doktor Paul Flanner. Ten vo svojich päťdesiatich štyroch rokoch práve predal lekársku prax a sám sa pokúša ujsť pred vlastnou pohnutou minulosťou. Jediný spoločný víkend v nich spustí lavínu citov, ktoré v nich zostanú po zvyšok života.