Rozprávkový svet: Výber z poviedok a rozprávok : (Prikazen svjat) - Karalijčev, Angel: 1902-1972 (Mladé letá, 1962)
Kniha obsahuje nielen symbolické príbehy zo života dedinčanov, nabádajúce k svornosti, pracovitosti a riešeniu vzťahov o majetky a pominuteľné hodnoty života, ale aj bájky o zvieratách a veciach.