Rozprávkový svet: Výber z poviedok a rozprávok (Prikazen svjat) - Karalijčev, Angel: 1902-1972; Topoľská, Mária: 1909-2005; Topoľský, Milan; Romberg, Michael; Máriássy, Ondrej: 1929-2003 (Mladé letá Bratislava, 1962)
Kniha obsahuje nielen symbolické príbehy zo života dedinčanov, nabádajúce k svornosti, pracovitosti a riešeniu vzťahov o majetky a pominuteľné hodnoty života, ale aj bájky o zvieratách a veciach.
Doslov. Poznámky a vysvetlívky. Pre čitateľov od 7 rokov.
Keywords: rozprávky autorské; povesti bulharské; bulharské povesti; Karalijčev, Angel (bulharský spisovateľ, prozaik, písal realistické vidiecke poviedky, 21.08.1902 Stražica, pri historickom meste Veliko Tarnovo - 16.12.1972 Stražica); bájky bulharské; Topoľská, Mária (slovenská prozaička, autorka lyrizovanej prózy a literatúry pre deti a mládež, 10.11.1909 Praha - 13.5.2005 Bratislava); próza; bulharská literatúra - texty; pre čitateľov od 7 rokov