Zotročení láskou - Gorkij, Maksim: 1868-1936 1868-1936; Hlinická, Jarmila; Koyš, Pavel: 1932-1993 1932-; Slimák, Ivan: 1930-1996 (Bratislava Smena, 1970)
Výber z diela ruského klasika. Kniha obsahuje poviedky o láske, tulákoch, o ľuďoch, ktorí netúžia po pohodlí, ale po slobode...
Spoluvydavateľ Mladá fronta, Naše Vojsko. Doslov: Spisovateľ veriaci a pochybujúci.
Keywords: poviedky autorské; poviedky o láske; próza; ruská literatúra - texty; Gorkij, Maksim, vl. menom Aleksey Maksimovich Peshkov (ruský, sovietsky spisovateľ, zakladateľ socialistického realizmu literárnej metódy a politický aktivista, 28.03.[ OS 16.03.] 1868 Nižnij Novgorod, ruská Ríša - 18.06.1936 Gorka Leninskiye, Moskovská oblasť, Rus SFSR, ZSSR); Koyš, Pavel (bol slovenský básnik, čéfredaktor v časopise Mladá tvorba a Smena, politik. * 08.01.1932 Ladce, okres Ilava, Slovensko - 22.07.1993 Bratislava, Slovensko); Slimák, Ivan (bol slovenský skvelý pedagóg, nadšený propagátor humanistického poslania kultúry, vynikajúci prekladateľ ruskej literatúry, erudovaný literárny vedec a kritik, prvý slobodne zvolený dekan Filozofickej fakulty UK v Bratislave po novembri 1989. * 01.07.1930 Dolný Kubín, Slovensko - 19.02.1996 Bratislava, Slovensko)