O ľudskej hlúposti : (Az emberi butaság) - Ráth-Végh, István: 1870-1959 (Periskop, 1966)
Kniha maďarského historika prináša úvahy a dokumenty o tom, ako v minulosti bohato prekvitala ľudská hlúposť v minulosti a bohužiaľ prekvitá dodnes. Prináša anekdoty a eseje, a citáty autorov, ktorí sa ľudskou hlúposťou zaoberalo dávno pred ním....