Slovenské rozprávky: Prvá kniha zo zbierky Pavla Dobšinského - Dobšinský, Pavol: 1828-1885 (Z rozprávky do rozprávky, 1990)
Výber najkrajších a najčítanejších rozprávok, ktoré si kedysi ľudia rozprávali a zapísali alebo napísali dávni spisovatelia. Iba vďaka nim sa zachovali pre mnohé generácie detí.