Slovenské rozprávky: Tretia kniha zo zbierky Pavla Dobšinského - Dobšinský, Pavol: 1828-1885 (Mladé letá, 1988)
Výber najkrajších a najčítanejších rozprávok, ktoré si kedysi ľudia rozprávali a zapísali alebo napísali dávni spisovatelia. Iba vďaka nim sa zachovali pre mnohé generácie detí.