Ríša vlkov : (L' Empire des Loups) - Grangé, Jean-Christophe: 1961- 1961- (Ikar, 2007)
Anna Heymesová, manželka vysokého funkcionára ministerstva vnútra, trpí stratou pamäti a nepríjemnými halucináciami až do takej miery, že nespoznáva vlastného muža. Psychiater jej prezradí, že podstúpila závažnú chirurgickú operáciu. Kedy, prečo a kde si Anna nespomína. V tom istom čase je Paul Nerteaux, mladý zanietený policajt, poverený vyšetrovaním smrti troch žien, pôvodom z Turecka, ktoré pracovali v ilegálnych dielňach v parížskom podsvetí. Ich telá našli zohavené a jediným spoločným znakom bola ich fyzická podoba. Paul prizve k spolupráci bývalého kolegu Schiffera, policajta s pochybnou povesťou, on jediný mu však môže pomôcť preniknúť do tureckej komunity. Počas vyšetrovania vstupuje do udalostí Anna. Vďaka psychológovi sa jej pomaly vracia pamäť a postupne odhaľuje pravdu o vlastnej minulosti...