Povesti o hradoch 1 - Domasta, Ján: 1909-1989; Riabič, Ivan: 1952- (Martin Osveta, 1991)
História a legendy o slovenských hradoch - Bystrická lutria. Sen šašovej milej. Detvianske lásky kráľa Mateja. Poklady zvolenskej kastelánky. Pustovník pod Pustým hradom. Obri na hradisku. Zlatý diviak. Bojnický kastelán. Striga na Vršatci...
Ilustr. na tit. liste a front. ISBN 80-217-0268-7(súbor). Poznámky.
Keywords: povesti slovenské; historické povesti; hrady slovenské; povesti ľudové; próza; Domasta, Ján (bol slovenský spisovateľ, autor historickej prózy, povestí a literatúry faktu pre deti a mládež. * 23.09.1909 Čápor, okres Nitra, Slovensko - 26.08.1989 Bratislava, Slovensko); Riabič, Ivan (slovenský maliar, grafik. * 03.04.1952 Martin, Slovensko -); slovenská literatúra - texty; regionálne zbierky; Detva (Slovensko); Detva (Slovensko)