Hrady na Slovensku - Fialová, Hilda; Fiala, Andrej; Güntherová-Mayerová, Alžbeta: 1905-1973; Brož, Robert: 1939-2011 (Bratislava Obzor, 1966)
V publikácii autori prinášajú prehľad histórie, stavebných plánov a stav hradov a zámkov na Slovensku k roku 1966, doplnený o začiatky ich budovania, úpravy a rekonštrukcie vykonané začiatkom 19. storočia.
Poznámka: Obec nie je uvedená, ak je rovnomenná s hradom.
Keywords: hrady slovenské; zámky; architektúra; Slovensko; dejiny slovenské; staviteľstvo; zrúcaniny; obrazové publikácie; Brož, Robert (bol slovenský typograf, ilustrátor, dizajnér a knižný grafik. Je autorom mnohých plagátov a ex libris. Pôsobil vo vydavateľstvách Osveta a Neografia v Martine. Viackrát prevzal cenu dizajnér najkrajšej knihy roka v rámci Československa aj samostatného Slovenska. *1939 Čelákovice, pri Prahe, Česko - 23.11.2011 v Banskej Bystrici, pochovaný je v Martine, Slovensko); Güntherová-Mayerová, Alžbeta (slovenská spoluzakladateľka slovenskej umenovedy, výtvarná historička, pamiatkárka. * 13.10.1905 Bratislava - ć 12.11.1973 Bratislava); Slovensko