Jak poznávat kulturní památky - Herout, Jaroslav: 1928- (Jak, 1986)
V kapitolách bohato ilustrovanej knihy je vysvetlené, čo všetko pojem kultúrna pamiatka zahŕňa, ako určuje starobu aj čo napr. vyjadrujú erby na nich.