Slovenské jaskyne - Droppa, Anton: 1920- (Edícia fotografických vlastivedných publikácií, 1973)
Zväčša čiernobiele ale aj farebné fotografie postupne predstavujú naše najvýznamnejšie jaskyne: od Demänovských jaskýň, Stanišovskej jaskyňe, cez Važeckú jaskyňu, Bystriansku jaskyňu, Belanskú jaskyňa, Izbicu, Čachtickú jaskyňu, Jaskyňu Driny, Dobšinskú ľadovú jaskyňu, Medvediu jaskyňu, Ochtinskú aragonitovú jaskyňu, Jasovskú jaskyňu, Gomabaseckú jaskyňu, Silickú ladnicu až po Domicu.