Slovenské jaskyne - Droppa, Anton: 1920-; Balacenková, Katarína; Lumtzer, Ján; Haltmar, Karel; Jacobs, Ervin; Déneš, Ladislav: 1936-; Hajdúch, Ján: 1906-1972; Haláš, J.; Macák, Jaroslav; Starosta, O.; Hamza, Štefan; Macák, Jaroslav (Martin Osveta, 1973)
Zväčša čiernobiele ale aj farebné fotografie postupne predstavujú naše najvýznamnejšie jaskyne: od Demänovských jaskýň, Stanišovskej jaskyňe, cez Važeckú jaskyňu, Bystriansku jaskyňu, Belanskú jaskyňa, Izbicu, Čachtickú jaskyňu, Jaskyňu Driny, Dobšinskú ľadovú jaskyňu, Medvediu jaskyňu, Ochtinskú aragonitovú jaskyňu, Jasovskú jaskyňu, Gomabaseckú jaskyňu, Silickú ladnicu až po Domicu.
Resumé v jazyku ruskom, nemeckom, anglickom, maďarskom.
Keywords: Droppa, Anton (slovenský speleológ, najvýznamnejším predstaviteľom jaskyniarstva na Slovensku v druhej polovici 20. storočia, 30.06.1920 v Lazisku, okr. Liptovský Mikuláš -); vlastiveda; speológia; geológia; jaskyné slovenské; ochrana prírody; prírodné vedy; fotografické publikácie; Hajduch, Ján (slovenský umelecký fotograf, 18.03.1906 - 04.08.1972 Trenčín); Slovensko; Slovensko