Verejná mienka a propaganda - Uledov, Aleksandr Konstantinovič: 1920-1999; Artemov, V.L; Varlamov, A.V; Račkov, R.; kolektív autorov (Pravda ,t. [vyd.], 1984)
V podmienkach socializmu je skúmanie verejnej mienky charakteristickou vlastnosťou vedeckého riadenia sociálnych procesov. Na socialistickú spoločnosť v čoraz väčšej miere pôsobia spoločenské mechanizmy, ktorých podstatou sú najmä požiadavky verejnej mienky. Už sama logika medziľudských vzťahov za socializmu podmieňuje prehlbovanie funkcie verejnej mienky ako regulátora vzťahov, nástroja sociálneho riadenia a prostriedku komunistickej výchovy. V systéme ideologickej práce strany je verejná mienka faktorom, ktorý aktívne spolupôsobí s propagandou.