Zámorská balada: Životopis Janka Slovenského - Čepček, Štefan: 1914-1990 (Korene, 1982)
Biografia o Jankovi Slovenskom pútavým spôsobom rozširuje poznanie o problémoch života krajanov z konca minulého storočia, odhaľuje málo známe fakty o činnosti ambicióznych a iniciatívnych Slovákov v Spojených štátoch amerických pred prvou svetovou vojnou.