Malá encyklopédia žurnalistiky : Teória a dejiny žurnalistiky. Žurnalistické prejavy a celky. Žurnalistika a spoločnosť. Rozhlasová, televízna a filmová žurnalistika. Osobnosti československej žurnalistiky - Baláž, Peter: 1928-; Barták, Jan (Malé encyklopédie, 1982)
Malá encyklopédia žurnalistiky je u nás prvým pokusom podať v slovníkovej forme stručný výklad základných pojmov v novej, prudko sa rozvíjajúcej vednej disciplíny - žurnalistiky. Vyše tisícdvesto abecedne usporiadaných hesiel obsahuje informácie o pojmoch, termínoch, javoch, zákonitostiach zo všetkých oblastí žurnalistiky na základe najnovších poznatkov. Tieto vedecky stručné informácie zahŕňajú periodickú tlač, rozhlasovú a televíznu žurnalistiku, spravodajský film, agentúrnu žurnalistiku, rozhlasovú a polygrafickú techniku, významné slovenské i české osobnosti žurnalistiky, ako aj prehľadné správy o jednotlivých domácich a niektorých významných zahraničných prostriedkoch masovej informácie a propagandy.