Posledná hodina: Príbehy všedných dní - Zrubec, Laco: 1931-2011 (Matica slovenská, 2006)
Všedný život sa skladá zo sedemnástich až dvadsiatich tisícov nevšedných, jedinečných dní - každý z nich zažijeme len raz. Prvú hodinu nášho života si pamätajú tí, ktorí stáli pri našej kolíske. My túto časomieru nosíme v sebe z rozprávania iných. Nikto z nás si zrejme nebude pamätať ani tú poslednú hodinu - ak áno, odnesieme si toto tajomstvo na boží súd. Tam sa rozhodne.