Posledná hodina: Príbehy všedných dní - Zrubec, Laco: 1931-2011; Ťažký, Ladislav: 1924-2011; Štrbík, Igor: 1964- (Matica slovenská Martin, 2006)
Všedný život sa skladá zo sedemnástich až dvadsiatich tisícov nevšedných, jedinečných dní - každý z nich zažijeme len raz. Prvú hodinu nášho života si pamätajú tí, ktorí stáli pri našej kolíske. My túto časomieru nosíme v sebe z rozprávania iných. Nikto z nás si zrejme nebude pamätať ani tú poslednú hodinu - ak áno, odnesieme si toto tajomstvo na boží súd. Tam sa rozhodne.
Do série poviedok vtesnal známy publicista a literát svoju bohatú životnú skúsenosť.
Keywords: Zrubec, Laco (bol slovenský spisovateľ a scenárista. * 04.10.1931 Šurany, Slovensko - 24.02.2011 Nitra, Slovensko); Ťažký, Ladislav (slovenský prozaik staršej povojnovej generácie, publicista, dramatik a scénárista, 19.9.1924 Čierny Balog - 20.01.2011 Bratislava); poviedky autorské; próza; slovenská literatúra - texty