Osudy tatranských osád - Bohuš, Ivan: 1924-; Mrhová, Božena; Vydra, Vladimír; Turzo, Jozef: 1930-; Puškáš, Arno (Martin Osveta, 1982)
Osudy tatranských osád od najstarších čias, cez rok 1793, keď vznikla pod Slavkovským štítom jednoduchá zrubová chatka, až po súčasnosť.
Mapy na predsádkach. Prehľad najdôležitejších tatranských osád. Resumé v jazyku rus., nem., ang., fran.
Keywords: Bohuš, Ivan (slovenský historik, muzeológ, vedecký pracovník, tatrológ, bibliograf, 27.11.1924 Dechtáre, okr. Liptovský Mikuláš -); dejiny tatranských osád; história; súčasnosť; pamiatky; vlastiveda; rekreačné zariadenia; Vysoké Tatry (Slovensko); Vysoké Tatry (Slovensko); Turzo, Jozef (slovenský výtvarník, maliar, grafik, typograf. * 14.10.1930 Slovensko-)