Prítomnosť slovenskej kultúry : (Slovak Culture Today) - Paška, Pavel (Obzor MS v Martine [vyd.], 1982)
Regionálne zbierky - Z folklórnych slávností v Detve (V rámci Folklórnych slávností pod Poľanou, ktorých XVII. ročník sa konal roku 1982 v rázovitej a dnes priemyselnej Detve, prinášajú spevom a tancom pozdrav domovine svojich predkov. MS organizuje choreografické kurzy pre vedúcich krajanských súborov a pripravuje letné rekreácie detí zahraničných Slovákov).