Prítomnosť slovenskej kultúry (Slovak Culture Today) - Paška, Pavel; Paška, Pavel; Mináč, Vladimír: 1922-1996; Absolon, Ľudovít: 1909-1988; kolektív fotografov (Bratislava Obzor S.l. MS v Martine [vyd.], 1982)
Regionálne zbierky - Z folklórnych slávností v Detve (V rámci Folklórnych slávností pod Poľanou, ktorých XVII. ročník sa konal roku 1982 v rázovitej a dnes priemyselnej Detve, prinášajú spevom a tancom pozdrav domovine svojich predkov. MS organizuje choreografické kurzy pre vedúcich krajanských súborov a pripravuje letné rekreácie detí zahraničných Slovákov).
Súbežný úvod, texty pod obrákami a obsahu v anglickom jazyku. Menný register.
Keywords: kultúra slovenská; literatúra; divadlo; film; hudba; výtvarné umenie; ľudové výtvarné umenie; architektúra; tlač; rozhlas; televízia; školstvo; veda; knihovníctvo; knižná kultúra; výskum kultúry; pamiatky; múzeá; galérie; ochrana prírody; Slovensko; Slovensko; regionálne zbierky; Detva (Slovensko); Detva (Slovensko); Mináč, Vladimír (slovenský prozaik, esejista, literárny kritik, publicista zo staršej generácie povojnových autorov. * 10.08.1922 Klenovec, Slovensko - 25.10.1996 Bratislava, Slovensko); Rosmány, Karol (slovenský výtvarník, grafik, dizajnér, typograf. * 24.11.1937 Bratislava, Slovensko -)