Hriech v mene života - Varáčková, Miroslava: 1981- (Motýľ, 2010)
Napínavý príbeh mladej ženy, ktorá sa počas návštevy svojej sestry v Ženeve stane s priateľom obeťou únosu. Neskôr ich opäť uspia injekciou, na nohy im nasadia sledovacie zariadenie a vyvlečú do hlbokého lesa, kde prežiť čo i len jednu noc v krutých zimných podmienkach a bez poriadneho oblečenia je takmer nemožné. Kniha ponúka prekvapivý záver s ešte prekvapivejším rozuzlením. Príbeh o stratách, o páde až na samotné dno, o hľadaní zmyslu života, ale aj o sesterskom pute a v neposlednom rade o láske, ktorá sa rodí medzi dvomi cudzími ľuďmi.