Krásna nehanebnica : (Your scandalous ways) - Chase, Loretta (Ikar, 2009)
Od definitívnej porážky Napoleona pri Waterloo prešlo päť rokov. Benátky pripadli Rakúsko-Uhorsku a spravuje ich miestodržiteľ viedenskej vlády. Agent britskej tajnej služby James Cordier si má v Benátkach splniť poslednú služobnú povinnosť: získať dokumenty, ktoré usvedčia člena parlamentu Johna Bonnarda, baróna Elphica, z velezrady. Barónovu korešpondenciu má v rukách jeho bývalá krásna manželka, teraz slávna európska kurzitána Franceska Bonnardová. Barón zariadi, aby ju o usvedčujúce listy aj o šperky olúpila jedna z jeho dávnych mileniek. Hoci James Cordier je skúsený v ľúbostných hrách a predstavuje si, že bystrú a nemenej skúsenú Francesku ľahko obalamutí a vymámi od nej inkriminované listy, napokon sa do nej zaľúbi. Aj Franceska príde na to, že sú spriaznené duše, no obom nedôverčivým zaľúbencom trvá dlho, kým prekonajú nielen nástrahy zradného baróna, ale aj prekážky, ktoré stoja v ceste naplneniu ich skutočnej lásky. Historicky reálne britsko-francúzske politické vzťahy a romantick.