Vydať sa a zomrieť lebo žijeme len raz - Kardošová, Barbora: 1969- (Slovart, 2011)
Čo sa stane, ak jedna sestra zo Slovenska príde navštíviť druhú sestru žijúcu v Austrálii v prípade, že jedna z nich hľadá lásku a druhá pomstu? Vznikne niekoľko šialených plánov a niekoľko ešte šialenejších spôsobov, ako ich uskutočniť. Pretože láska musí byť horúca, pomsta studená, ale pokojne aj naopak, lebo, ako hovorí domorodá Ebba, keď ti je muž neverný, máš len dve možnosti - nevšímať si to, alebo ho zabiť. Román o sesterskej láske plný humoru, odvahy a chuti žiť. Pre všetkých, ktorí nepotrebujú ku šťastiu vždy len tradičné riešenia a pokojne by sa nechali odfotiť aj s Russelom Croweom na titulku bulváru. Lebo žijeme len raz.