4x van der Valk: Láska v Amsterdame. Pre mačky. Cudzoložstvo. Kráľ daždivého kraja (Love in Amsterdam. Because of the Cats. Criminal Conversation. The King of the Rainy Country) - Freeling, Nicolas: 1927-2003; Krupa, Viktor: 1936-; Altmann, Gabriel: 1931-; Spál, Milan; Chovanová, Verona (Bratislava Slovenský spisovateľ, 1969)
Štyri skvelé detektívne príbehy, v ktorých vystupuje hlavný inšpektor van der Valka, ktorý sa vždy usiluje vniknúť do psychiky podozrivého.
Keywords: Freeling, Nicolas, vlastným menom Nicolas Davidson (bol britský románopisec zločinu, najlepšie známy ako autor Van der Valk série detektívnych románov. Televízny seriál založený na charaktere bol vyrobený pre britskú ITV siete od Temže televízie v priebehu roka 1970, a obnovený v roku 1990. * 03.03.1927 v Londýne, Anglicko - 20.07.2003 v Londýne, Anglicko); romány autorské; detektívne romány; psychologické romány; sfilmované romány; próza; Krupa, Viktor (slovenský jazykovedec, orientalista, autor literatúry faktu, prekladateľ. * 23.12.1936 Nové Mesto nad Váhom, Slovensko -); Altmann, Gabriel (slovenský lingvista, ktorý veľa rokov pracoval na Ruhr-University Bochum. Žije v Lüdenscheid. * 24.05.1931 v Poltári, Slovensko -); anglická literatúra - texty