Tajuplné miesta Zeme : (Mystic Places) - Schneidman, Sara; Daniels, Pat; Horan, Anne (Gemini, 1993)
Stratený raj - ostrovný svetadiel Atlantída prežíva tisíce rokov potom, čo údajne klesol do studených a temných hlbín Atlantického oceánu, ako jedna z najpútavejších záhad dejín. Ak skutočne jestvovala, znamenala civilizáciu, ktorá nemala páru ani predtým, ani potom. Jej kronikári tvrdia, že zmizla za necelý deň a neostala po nej čo i len stopa....