Tajuplné miesta Zeme (Mystic Places) - Schneidman, Sara; Daniels, Pat; Horan, Anne; Fukatsch, Jozef: 1924-2006; Bursíková, Zlatica; Horáčková, Jana (Gemini Bratislava, 1993)
Stratený raj - ostrovný svetadiel Atlantída prežíva tisíce rokov potom, čo údajne klesol do studených a temných hlbín Atlantického oceánu, ako jedna z najpútavejších záhad dejín. Ak skutočne jestvovala, znamenala civilizáciu, ktorá nemala páru ani predtým, ani potom. Jej kronikári tvrdia, že zmizla za necelý deň a neostala po nej čo i len stopa....
Obsah: Stratený raj. Atlantída: večné hľadanie. Ríša bezodných záhad. Ukryté vo veľkých pyramídach. Kamenné stráže. Znamenie megalitov. Miesta čudesných stretnutí. Obrazce na zemi. Znaky bohov. Svet vo svete. Index. Poďakovanie. Ilustrácie.
Keywords: Zem (planéta); javy záhadné; záhadné javy; mytológia; pôvod sveta; nevysvetlitelné javy; Fukatsch, Jozef (slovenský publicista, pracoval v ČSRK i ČTK, vo viacerých denníkoch a týždenníkoch so zameraním na vojenskú problematiku v zahraničnej politike. Spisovateľ, prekladateľ, ovládal 12 jazykov. Nar. 27.12.1924 Bratislava, Slovensko - 17.12.2006 Bratislava, Slovensko); javy nevysvetlitelné; Atlantída; Bermudský trojuholník; pyramídy; okultizmus; sfingy; Stonehenge; zemská energia; duchovia; obrazce na zemi; osobnosti vedecké; vedci svetoví; obrazové publikácie; knihy populárno-náučné