Deň za dňom - Farkašová, Etela: 1943- 1943- (Knižnica dobrého čítania, 1997)
Vynikajúca novela - príbeh matky a jej postihnutého syna Fedora - s ilustráciami detí z Ústavu sociálnej starostlivosti pre mentálne postihnutú mládež v Tvrdošíne - Medvedzom.