Deň za dňom - Farkašová, Etela: 1943- 1943-; Rúfus, Milan: 1928-2009 (Liptovský Mikuláš Tranoscius, 1997)
Vynikajúca novela - príbeh matky a jej postihnutého syna Fedora - s ilustráciami detí z Ústavu sociálnej starostlivosti pre mentálne postihnutú mládež v Tvrdošíne - Medvedzom.
Keywords: novely autorské; spoločenské novely; Farkašová, Etela (slovenská spisovateľka, filozofka, publicistka, prekladateľka, 05.10.1943 Levoča, Slovensko -); postihnuté deti; duševné choroby; mentálne postihnutie; príbehy zo života; Tvrdošín-Medvedzie (Slovensko); skutočné príbehy; próza; slovenská literatúra - texty; Tvrdošín-Medvedzie (Slovensko)