Pútnik z Compostely: Mágov denník : (O diário de um mago) - Coelho, Paulo: 1947- (Ikar, 2010)
Rok pred vydaním tohto prvého Coelhovho bestselleru absolvoval autor trojmesačnú iniciačnú púť po preslávenej a zároveň magickej ceste z južného Francúzska do galícijského Santiaga de Compostela. Tu sa nachádza hrob svätého Jakuba, ktorý podľa legendy priniesol kresťanstvo obyvateľom Iberijského polostrova. Trasa prechádza územím, ktoré v stredoveku patrilo templárom, tajnému rádu bojovných rytierov, o ktorých sa Coelho zmieňuje v závere románu. Mágov denník je záznamom udalostí, pocitov a skúšok, ktoré Coelho zažil počas púte, osobnou výpoveďou, v ktorej autor ako subjekt je zároveň objektom ľ protagonistom príbehu plného lekcií a ponaučení. Na jeho konci dostane meč, symbol zasvätenia, a to aj vďaka pomoci charizmatického sprievodcu Petrusa, ktorý mu dodá odvahu vždy, keď sa už zdá, že cestu nedokončí.