Môj otec mafián - Hargaš, Jano: 1989- (Slovenský spisovateľ Bratislava, 2010)
Jano Hargaš je náš nový objav; románom Mám v pätách mafiu na seba upozornil celé Slovensko. Teraz už aj ako známy televízny moderátor prichádza s druhou knihou Môj otec je mafián ľ tvrdou, realistickou sondou do bratislavského podsvetia na konci 90. rokov.
Koncom deväťdesiatych rokov sa na Slovensku skončila zlatá éra mafie. Po generácii chamtivých, psychopatických sadistov nastupuje generácia ešte chamtivejších, zato oveľa rafinovanejších mafiánov. Hlavné mesto sa navonok mení, vnútri je to však ten istý prehnitý systém, v ktorom sa darí vyvrheľom a skorumpovaným byrokratom, schopným za peniaze predať vlastnú dôstojnosť. Vždy sa však nájdu ľudia, ktorí veria v spravodlivosť. Dokonca na miestach, kde by to nikto nečakal: v srdci samotnej mafie.
Keywords: romány autorské; kriminálne romány; mafia slovenská; spoločenské romány; próza; slovenská literatúra - texty; Hargaš, Jano (slovenský spisovateľ, moderátor v TV Doma, novinár. * 1989 Bratislava, Slovensko -)