Slovenčina na dlani Základné poznatky zo všeobecnej jazykovedy, morfológie, fonetiky, syntaxe, poetiky, štylistiky, rétoriky a z dejín jazyka - Špačková, Zora (Príroda Bratislava, 2001)
Príručka pre študentov i ostatných používateľov slovenského jazyka: abecedne zoradené heslá z gramatiky, syntaxe, poetiky, štylistiky a ostatných oblastí jazykovedy a dejín jazyka umožňujú rýchle hľadanie. Publikáciu odporúča Ministerstvo školstva SR ako doplnkovú literatúru pre stredné školy.
Použitá literatúra.
Keywords: jazykoveda; jazyk slovenský; slovenský jazyk; dejiny jazyka; morfológia; fonetika; syntax; poetika; štylistika; rétorika; príručky jazykovedné