Panteón zlomených nádejí: Nezvyčajný a predsa pravdivý príbeh mohyly M. R. Štefánika na Bradle - Apfel, Viliam: 1940- (Tranoscius, 2004)
Nezvyčajný a predsa pravdivý príbeh mohyly generála M. R. Štefánika na Bradle. Autorovou ambíciou bolo vyplniť nepochopiteľnú medzeru v slovenskej literatúre, týkajúcu sa malých dejín miesta posledného odpočinku generála Štefánika a zároveň vzdať hold jej tvorcovi, vynikajúcemu slovenskému architektovi Dušanovi Samovi Jurkovičovi.