Panteón zlomených nádejí: Nezvyčajný a predsa pravdivý príbeh mohyly M. R. Štefánika na Bradle - Apfel, Viliam: 1940-; Štefánik, Milan Rastislav: 1880-1919 (Liptovský Mikuláš Tranoscius, 2004)
Nezvyčajný a predsa pravdivý príbeh mohyly generála M. R. Štefánika na Bradle. Autorovou ambíciou bolo vyplniť nepochopiteľnú medzeru v slovenskej literatúre, týkajúcu sa malých dejín miesta posledného odpočinku generála Štefánika a zároveň vzdať hold jej tvorcovi, vynikajúcemu slovenskému architektovi Dušanovi Samovi Jurkovičovi.
Bibliogr. s. 160-161
Mohyla Milana Rastislava Štefánika sa nachádza na vrchu Bradlo v Myjavskej pahorkatine. Mohyla sa nachádza na vrchu Bradlo dominujúcom krajine svojou nadmorskou výškou 543 metrov, nad cestou medzi mestom Brezová pod Bradlom a Košariskami. Návrh mohyly od archit. D.S. Jurkoviča. Pramene a literatúra.
Keywords: Štefánik, Milan Rastislav (bol slovenský astronóm, politik, generál francúzskej armády, prvý československý minister vojny. * 21.07.1880 v Košariskách, Slovensko - 04.05.1919 Ivanka pri Dunaji, Slovensko) -- 1880-1919; príbehy autorské; Bradlo - vrch (Slovensko); Brezová pod Bradlom (Slovensko); biografie; osobnoasti politické; politici slovenskí; pamätníky; mohyla M. R. Štefániaka na Bradle; Bradlo - vrch (Slovensko); Brezová pod Bradlom (Slovensko); faktografická literatúra