Nebezpečná skratka : (A Wrinkle in Time) - L'Engle, Madeleine: 1918-2007 (Aktuell, 2009)
Meg Murryová, jej brat Charles Walace a ich priateľ Calvin O'Keef sa pomocou skratiek pani Akej vydajú na najnebezpečnejšiu a najčudesnejšiu cestu, akú kedy zažili. Ohrozené sú nielen ich životy, ale celý vesmír. Podarí si im splniť nezvyčajnú úlohu? Nájdu v sebe dostatok sily a odvahy? Ak chceš poznať odpoveď, neváhaj a daj sa do čítania.