Hranice zla - Rákay, Anton: 1925-2013; Chovanová, Anna; Chovanová, Anna; Švenková, Viera: 1937- (Vydavateľstvo Spolku slovenských spisovateľov Bratislava, 2008)
Autor v najnovšom románe, podobne ako v celom svojom diele, na pozadí dnešného nepokojného sveta s početnými vojnovými ohniskami, bojovným fanatizmom a mnohými rafinovanými podobami zla zdôrazňuje potrebu ľudskosti. Autor na príklade jedného ľudského osudu mladej ženy z Afganistanu vyrozprával napínavý príbeh o osude utečencov, na pozadí takmer idylickej dedinky kdesi v pohraničí. Román vypovedá veľa nielen o stave sveta, ale aj o nás.
Keywords: romány autorské; spoločenské romány; Rákay, Anton (bol slovenský spisovateľ, prozaik, lekár. *15.05.1925 Vrbové, Slovensko - 27.07.2013 Štôla, Prešovský kraj, Slovensko); profesijné romány; politika vojnová; bojový fanatizmus; utečenci z Afganistanu; migranti na Slovensku; skutočné príbehy; próza; slovenská literatúra - texty; Afganistán; Afganistán; Švenková, Viera (slovenská spisovateľka, publicistka a prekladateľka z nemčiny, angličtiny, ruštiny, ukrajinčiny, češtiny. * 03.11.1937 v Poprade v časti Veľká, Slovensko -)