Divé maky - Ridziová, Erika (Motýľ, 2010)
Viola žije so svojou chudobnou matkou v jednoizbovom byte. Jej skromné detstvo je naplnené láskou k matke, ale aj neustálym finančným nedostatkom, ktorý si vynahrádza maľovaním. V snahe vytrhnúť rodinu z biedy využije možnosť odísť na leto pracovať do Monaka. Toto nádherné exotické miesto sa však pre ňu stáva symbolom hanby a pošliapanej nevinnosti, keď na vlastnej koži pocíti praktiky obchodu s bielym mäsom. Viola netuší o tajnom živote svojej matky, ani o jej zúfalom čine, po ktorom sa ocitne v psychiatrickej liečebni.