Kašlem na život bez lásky - Kuchtová, Jaroslava: 1955- (Slovenský spisovateľ, 2010)
Život je naozaj zvláštny. Chvíľu nám dovolí vznášať sa v šťastí a blaženosti, a hneď nato nás trestá za chyby, ktorých sa dopúšťame. Nemilosrdne nás nechá spadnúť až na samé dno... A my, celí doráňaní a dobití, predsa len dvíhame hlavu a hľadáme svetlo, čo nás vyvedie z bludiska beznádeje.