Opona: Poirotov posledný prípad : (Curtain: Poirot┤s last case) - Christie, Agatha: 1890-1976 (Slovenský spisovateľ, 2011)
Keď kapitán Hastings dostane list od dávneho priateľa Hercula Poirota zo Styles Courtu, kde kedysi spolu vyriešili prvý prípad vraždy, ihneď sa tam vyberie. Slávny detektív mu prezradí, že je na stope sériovému vrahovi. Jeho identitu však neodhalí, iba naznačí, že záhadný X je jeden z hotelových hostí. Poirot si čoraz naliehavejšie uvedomuje, že ak chce zabrániť ďalšej vražde, musí konať, aj keby mal pritom riskovať vlastný život.