Tiene minulosti - Gahérová, Lenka: 1966-; Hronská, Mária (Motýľ Bratislava, 2010)
Za mrežami neskončia vždy tí, ktorí si to naozaj zaslúžia, a Tomáš si to vyskúšal na vlastnej koži. Vo väzení sa z mladého, bezstarostného chlapca stáva nedôverčivý muž, ktorého po celý život trápia ťaživé spomienky na jednu osudovú udalosť ešte z gymnaziálnych čias. Aj jeho nový život s Táňou je napriek vzájomnej láske a dôvere poznačený týmto temným tajomstvom. Hovorí sa však, že minulosť nás dostihne, nech sme kdekoľvek. Vtedy máme dve možnosti: vzdať sa, alebo sa jej postaviť. Preto sa Tomáš po dvadsiatich piatich rokoch rozhodne odhaliť pravdu a očistiť tak svoje meno. Nikto však ani len netuší, že stretnutie bývalých spolužiakov sa zmení na nočnú moru a predstavy o novom živote sa strácajú ako tiene...
Keywords: romány autorské; detektívne romány; spoločenské romány; psychologické romány; thrillery; próza; slovenská literatúra - texty