Vyššie je už iba nebo - Ridziová, Erika (Motýľ, 2011)
Po ťažkom rozhodnutí odsťahovať sa do Nemecka mladí manželia Marek a Ema začínajú odznova. Ich sen o lepšom živote sa však veľmi rýchlo rozplýva. Marek sa v snahe zabezpečiť rodinu zapletie do nekalých obchodov a vraždy priateľa, z ktorej sa nedokáže spamätať, pričom z vlastného nešťastia obviňuje Emu. Späť na zem ho vráti až tragická udalosť, ktorá mu zmení celý život.