Sezóna potkanov: Časy sa menia, potkany nie - Banáš, Jozef: 1948-; Frolo, Peter; Guzman, Richard; Fabianová, Viera (Ikar Bratislava, 2011)
Sezóna potkanov je strhujúci príbeh o strate ideálov a ilúzií, o tvrdom zákulisí vlastného života, o tých, ktorí ustavičnú pretvárku stále považujú za niečo normálne. Hlavný hrdina je herec, takže k zavádzaniu a klamaniu telom a mimikou má celkom blízko. Banáš odhaľuje šokujúce súvislosti nielen v politike, a ako tvrdí po prečítaní spisovateľ Ľuboš Jurík, "herci a politici Banášovi tlieskať nebudú!"
Keywords: príbehy autorské; spoločenské príbehy; politické príbehy; herecké prostredie; próza; Banáš, Jozef (slovenský spisovateľ, prozaik, dramatik, topmanažér, diplomat a politik. * 27.09.1948 Bratislava, Slovensko -); slovenská literatúra - texty