Ako hadí jed - Van der Holland, Tina: 1956-; Hollanderová, Gertrúda: 1956- (Motýľ, 2011)
"Kto a pre koho vyrobil tento zvláštny šperk?" pýta sa Lisa, študentka medicíny, keď sa v krypte osemstoročného hradu nájde zlatá vecička, ktorá zo všetkého najviac pripomína vnútromaternicové teliesko...