Ako hadí jed - Van der Holland, Tina: 1956-; Hollanderová, Gertrúda: 1956- (Motýľ Bratislava, 2011)
"Kto a pre koho vyrobil tento zvláštny šperk?" pýta sa Lisa, študentka medicíny, keď sa v krypte osemstoročného hradu nájde zlatá vecička, ktorá zo všetkého najviac pripomína vnútromaternicové teliesko...
Autorka úspešného titulu Sladký život opatrovateľky prichádza tentoraz s romanticko-erotickým príbehom z 13. storočia, ktorý sa však miestami mení na napínavý triler. V benátskom paláci sa totiž vynára a stráca fľaštička s hadím jedom, ktorým chce temperamentná Eliz de Brieux otráviť svoju domnelú sokyňu. Kto ju vzal a odkiaľ? Kto bude ďalšou obeťou jedu?
Aj keby sa fľaštička našla, problém by zďaleka nebol vyriešený. "Hadí jed je tu, koluje nám v žilách. Človek je schopný povzniesť sa k najkrajším výšinám lásky, umenia a vedy, ale na dne jeho duše číha krutosť, zloba a sklony k tmárstvu."
Autorka úspešného titulu "Sladký život opatrovateľky".
Keywords: romány autorské; historické romány; 13. stor; erotické romány; thrillery; romány o láske; próza; Van der Holland, Tina, vl. m. Gertrúda Hollanderová (slovenská spisovateľka, počítačova grafička, maliarka. Nar. 02.07.1956 Košice -); slovenská literatúra - texty