O tajomnom bojnickom prízraku: Povesti a príbehy z Bojníc - Siegelová, Eva: 1944- (Knihárstvo Georg, 2011)
Kniha obsahuje 13 povestných príbehov z prostredia Bojnického zámku. Začína sa príbehom pravekého človeka, ktorý žil v Prepoštskej jaskyni pred takmer stotisíc rokmi. Venuje sa tiež všetkým historickým postavám akou bol napríklad kráľ Matej a zaujala ju tiež postava posledného feudálneho majiteľa bojnického panstva, veľkého milovníka umenia grófa Jána Pálfiho. Knihu ilustrovala prievidzská výtvarníčka Emília Jakubisová.