Od obrázkov k písmu: Rozlúštenie zabudnutých písiem a jazykov : (Zeichen und Wunder) - Doblhofer, Ernst: 1919-2002 (Malá moderná encyklopédia, 1972)
Rozlúštenie zabudnutých písiem a jazykov. Z obsahu: Rozlúštenie egyptského písma, Rozlúštenie staroperzského klinového písma, Vysvetlenie jazyka chetitských klinopisných tabúľ a rozlúštenie chetitských hieroglyfov, Rozlúštenie ugaritského a gublitského jazyka, Cyperského slabikového písma, atd...